{{tm.page.title | translate}}

LEES EERST EVEN DIT: COVID SAFE TICKET

Goed nieuws! Mondmaskers en afstandsregels zijn niet langer verplicht in De Roma. Voor activitetiten met meer dan 200 bezoekers werken we met het COVID Safe Ticket. We volgen hiermee de maatregelen die zijn opgelegd door de Belgische of Vlaamse regering. Deze maatregelen kunnen wijzigen, we zijn dus niet zeker dat de regels van vandaag ook in de toekomst zullen gelden. We doen er alles aan om je op tijd te informeren moesten er wijzigingen in de regels plaatsvinden.

De volgende maatregelen zijn vanaf 1 september van kracht. Hou hier rekening mee vooraleer je je ticket aankoopt.

Om toegang te krijgen tot dit evenement moet je een COVID Safe Ticket (CST) kunnen voorleggen, of een Digital Covid Certificate voor mensen die niet in België verblijven.

Iedereen ouder dan 12 jaar (geboortejaar 2009) kan een CST aanvragen. Kinderen jonger dan 12 mogen zonder bijkomende controle De Roma (en AMOR) betreden. Je krijgt een geldig Covid Safe Ticket in een van de volgende situaties:

  • je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
  • je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
  • je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
  • je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag.

Bij het scannen van jouw Covid Safe Ticket aan de inkom van De Roma moet je ook een identiteitsdocument kunnen voorleggen. Een rijbewijs mag ook. Bij het scannen van jouw CST worden geen gezondheidsgegevens gedeeld met De Roma. Wij krijgen enkel jouw naam, voornaam en geboortedatum te zien, en of het certificaat voldoet aan de vereisten om binnen te mogen. Deze informatie wordt nergens bijgehouden.

Van zodra je binnen bent zijn mondmaskers niet verplicht. Ze zijn ze ook niet verboden. Ook de social distancing vervalt en er mag gedanst worden. Wij voorzien nog steeds ontsmettingsgel.

Het Covid Safe Ticket is eenvoudig te verkrijgen via de CovidSafeBE-app die je download op je smartphone. Nederlandse bezoekers downloaden de CoronaCheck-app. Alle overige niet-Belgen zullen het Europese Digitale Groene Certificaat moeten voorleggen.

Als je geen smartphone hebt, kan je de QR-codes ook online opvragen via Mijn Burgerprofiel. Daarna kan je ze afprinten. Of via de post door te bellen vanuit Vlaanderen naar het nummer 078 78 78 50. Het Covid Safe Ticket is gratis. Er is wel een kost verbonden aan de test die aan het testcertificaat vooraf gaat.

De Roma voorziet zelf niet in het testen van haar bezoekers. Meer info over de testen kan je vinden op de website van de Vlaamse overheid. Alle officiële info over het COVID Safe Ticket vind je via deze link.

Hartelijk dank voor je begrip

{{tm.events[0].name}}

{{tm.events[0].startts | date:'d MMM y HH:mm'}}

{{tm.events[0].webremark}}

Steun De Roma!

De coronacrisis heeft een grote financiële impact op De Roma. Help jij ons om deze moeilijke periode door te komen? Je kan ons steunen door een klein bedrag toe te voegen aan je bestelling.
Alvast erg bedankt.